Tippek az újszülött kisbabád fotózásához | My Only

Tippek az újszülött kisbabád fotózásához

Újszülött fotózás 2021.06.01.

Egy újszülött érkezése a családba mindig csodálatos pillanat.

A kisbabával töltött első pár nap minden perce értékes és olyan gyorsan elröppen. Szülőként láthatjuk, hogy milyen gyorsan telnek ilyenkor a napok, ezért is fontos, hogy minden pillanatot, minden kis apró részletet megörökítsünk. Sokan döntenek úgy, hogy profi fotóst kérnek fel ez alkalomból, azonban mi magunk is nagyszerű képeket készíthetünk saját otthonunkban.

Szeretnénk megosztani néhány tippet, ötletet, amelyek segítségével Te is gyönyörű képeket készíthetsz kisbabádról.

Boldog baba, boldog mama

Néhány egyszerű dolog segíthet, hogy kisbabád boldog és jó hangulatú legyen, így a fotózás is sokkal produktívabb lehet. Fontos, hogy a fotózás helyszínén kellemesen meleg legyen a hőmérséklet: jól jöhet egy kisebb hősugárzó.

A kellemes hőmérséklet mellett a fehér zaj is csodákra képes, ha a nyugodt baba a célunk. Rengeteg alkalmazást tölthetünk le a telefonunkra, aminek segítségével megnyugtató hangokat játszhatunk le kisbabánknak, aki a hangoknak köszönhetően a fotózás ideje alatt nyugodtan szunyókál majd.

Fontos az időzítés is: az újszülöttek leginkább a délelőtti órákban szunyókálnak, ezért érdemes a fotózást a reggeli és az ebéd közé időzíteni, így könnyebb lesz majd a pozícióváltás is.

Rögzítsd az apró részleteket

Ne felejtsd el dokumentálni mindazokat az édes apró részleteket, amelyek egyedivé teszik a babádat! Az a kis felfordított orr, rózsabimbó ajkak, gyűrött kis áll, azok az apró lábujjak és ujjak – ezek mind olyan dolgok, amelyeket nem akarsz majd elfelejteni, ahogy a baba növekszik.

Kísérletezz a szögekkel és beállításokkal

Mielőtt a babát mozgatnád, először járd körbe te őt és találd meg a legjobb szögeket és fényeket. Készíts néhány képet a baba mögül, az árnyékos oldalról, majd szemből, vagy felülnézetből. Meglepő, hogy a beállítás megváltoztatása nélkül, a fényekkel játszva mennyire más képek készülhetnek.

Cuki, egyedi kisruha = ellenállhatatlanul cuki képek

A tökéletes fotó elkészítéséhez nagyon fontos a megfelelő kisruha kiválasztása. Válassz olyan ruhát, ami egyedi, amelyben kisbabád tündökölhet, és amiben extra cukin mutat majd a képeken.

Alábbi termékeinkben garantált, hogy ellenállhatatlanul cuki képek születnek majd egyetlenedről:

Elegáns hercegnő body

Little handsome rugdalózó

Kétrészes tütü szett


Forrás:
https://www.clickinmoms.com/blog/10-tips-for-photographing-your-own-newborn-by-lisa-holloway